Utstilling: "Uten forvarsel trer noe frem" 17.-19.8.2018

«Uten forvarsel trer noe frem» er et samarbeidsprosjekt mellom Camilla Gåre og Sissel Johansen.


Prosjektet tematiserer minner, hukommelse og meningsdannelse. Hvor klart husker vi ting som ligger langt tilbake i tid? Der Gåre tematiserer det å bære og holde fast på minner, belyser Johansens arbeider hvordan minner kan tre fram som uklare bilder og fragmenter skåret ut av sin sammenheng.

Gåre er opptatt av verkenes materialitet og av å gi nytt liv til spartanske materialer som tapet, papir og gips. Hennes gipsskulpturer består av organiske og kroppslige former som hinter til tråder og knuter. I tillegg jobber Gåre med avrevet tapet og gråpapir der bitene av det som har vært settes sammen til en ny helhet montert i rammer.


Sissel Johansen arbeider hovedsakelig med tegning og maleri. Til dette prosjektet har hun utviklet en serie monotypier der hun skaper åpne og vage forbindelser mellom tekst og bilde. Monotypiene er trykket på fotopapir og på boksider. Noen av arbeidene presenteres i form av små hefter eller bøker, andre er montert i små skrin.  Temaer som minner, hukommelse og meningsdannelse preger hennes siste arbeider.


Tekst: Sissel Johansen.
Omtale Subjekt.

Tid og sted:
Kunstgjødsel
Enebakkveien 20, Oslo
17.8-19.8.2018